Simicska Lajos jól tudja, hogy mi Orbán és a Fidesz leggyengébb pontja...

A név sokaknak ismerősen csenghet: Schlecht Csaba. Évekre eltűnt a nyilvánosság elől, aztán azon a bizonyos G-napon hirtelen  a Lánchíd rádió ügyvezető főszerkesztője lett.  Immáron pedig ő lett a Magyar Nemzet főszerkesztője.

Emlékeztető a G-napról

  • 2015. február 6-án a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió és HírTV vezérkara lelkiismereti okokra hivatkozva lemondtak. Simicska ezt árulásnak tartotta, majd úgy nyilatkozott, hogy kirúg minden orbánistát. Ezután vulgáris kijelentéseket tett különböző sajtóorgánumoknak, például 'Orbán egy g*ci.' ... 'Mondom, le is írhatja, Orbán egy g*ci.' 'Bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok', 'kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni'.
    A g*ci szó miatt lett a Simicska-médiabirodalom sorsát jelentősen meghatározó nap G-nap.

Schlecht Csaba nevéhez kötődik a jelentős köztartozást begyűjtő Fidesz-cégek eltüntetése, pontosabban eladása egy bizonyos Josip Tot és Kaya Ibrahim részére. 1995. július 25-én Schlecht Csaba összesen 13 darab Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek. Vélhetően azért, hogy elkerüljék a cégek több százmilliós köztartozását!

Az eladás napján ezek a cégek mind Schlecht tulajdonában voltak, de többségében egy héttel korábban vásárolta meg őket Simicska Lajostól (aki ekkoriban még a Fidesz gazdasági igazgatója volt), Kövér Szilárdtól (Kövér László testvérétől), illetve Varga Tamás Fidesz-közeli vállalkozóktól. Az így „fantomizált” cégek nem fizettek ki egy fillért sem az államnak tartozásaikból.

Schlecht 1997. szeptember 17-én ismét eladott egy cég-csomagot. Három Fidesz-közeli cég került egy Németországban élő horvát állampolgárságú Josip Tot nevű személy tulajdonába. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a „fantomizáció” után szintén fizetés nélkül tűntek el.

A két ügy 1998 augusztusában kapott országos ismeretséget, amikor Rádi Antónia erről írt cikke megjelent a Népszabadság hasábjain. Az októberben indult nyomozást a rendőrség 2001. szeptember 11-én zárta le vádemelési javaslat nélkül...!

Orbán Viktor fiatalkori barátjaként tartották számon Schlecht Csabát. A 90-es években egy cégben találjuk Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Kövér Szilárddal – Kövér László testvérével –, az Orbán Viktorhoz szintén közös iskolai élmények révén kötődő Varga Tamással – aki azóta csalás miatt börtönben is ült –, Stumpf Jánossal – az első Orbán-kabinetben a Miniszterelnökséget irányító Stumpf István testvérével –, vagy a NAV vezetőként ismertté vált Vida Ildikóval.
De még a kormányfő édesapja, Orbán Győző dolomitbányacégében is felbukkant a 2000-es évek elején, amikor Schlecht Csaba láthatólag fokozatosan kivonult a Simicska-közeli cégek életéből, és a helyét többnyire Vida Ildikó vette át!